2023-01-11

ISF besöker Malmö för frågor rörande effektutvärderingen av Malmökraften (1)

Inspektionen för socialförsäkringen är i slutfasen av sitt uppdrag att effektutvärdera samordningsförbunden i Sverige. Malmö är med genom utvärdering av Malmökraften.

Inspektionen för socialförsäkringen är i slutfasen av sitt uppdrag att effektutvärdera samordningsförbunden i Sverige. Malmö är med genom utvärdering av Malmökraften. Idag besöker ISF Malmö för en sista avstämning med frågor kring utvärderingen som ska vara klar per den 31/3 2023.

Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) ska utvärdera samordningsförbundens organisering och verksamhet. Granskningen är ett regeringsuppdrag. Syftet med samordningsförbund är att se till att personer som behöver stöd av flera samhällsinstanser ska få sina behov tillgodosedda och inte falla mellan stolarna, och att parternas resurser används effektivt. Inspektionen för socialförsäkringen ger en överblick av samordningsförbundens organisation och verksamhet och utvärderar effekterna av deras verksamhet på kommun- och individnivå. 

Syftet med denna granskning är att ge en överblick av samordningsförbundens organisation och verksamhet och att utvärdera effekterna av deras verksamhet på kommun- och individnivå. Det finns tidigare studier som analyserat och beskrivit samordningsförbundens organisation och verksamhet, men dessa studier har antingen avsett ett enskilt eller ett fåtal förbund som analyserats utifrån en mängd olika faktorer eller så har de omfattat många förbund men analysen har begränsats till ett fåtal faktorer. Det saknas dessutom effektutvärderingar av samordningsförbundens verksamhet.

Läs mer om uppdraget här!

2022-03-28

Styrgrupp FACT Malmö stad och Vuxenpsykiatri

Idag träffades en styrgrupp bestående av vuxenpsykiatrin, Funktionsstödsförvaltningen och Arbetsmarknads- och social…

2022-03-22

Referensgrupp för projekt uppföljning Finsam.

Uppföljningssystemet av FINSAM är i full utveckling och FINSAM i Malmö deltar i den referensgrupp som bidrar med per…

2022-03-18

Lokal överenskommelse gemensamma insatser

Idag har FINSAM varit med på styrgrupp för Lokal överenskommelse gemensamma insatser.

2022-03-18

Information om Arbetsförmedlingen hos Internationella kvinnoföreningen

Inom ramen för ett pågående uppdrag framkom ett behov av information om Arbetsförmedlingens tjänster hos en grupp ut…

2022-03-17

Styrgrupp Utebliven etablering SFI

Imorgon kommer styrgruppen för Utebliven etablering SFI träffas.