2020-11-26

Avanti 2.0 startar 2021

Avanti 2.0 är ett tydligt arbetsmarknadsinriktat projekt där insatsen arbetar fokuserat och aktivt för att deltagarna ska etablera sig på arbetsmarknaden. Det görs genom en parallell planering för deltagarna där anpassade studier i SFI är den ena delen och tidig placering på arbetsmarknaden är den andra. 

Avanti 2.0 är ett tydligt arbetsmarknadsinriktat projekt där insatsen arbetar fokuserat och aktivt för att deltagarna ska etablera sig på arbetsmarknaden. Det görs genom en parallell planering för deltagarna där anpassade studier i SFI är den ena delen och tidig placering på arbetsmarknaden är den andra.

Syfte: 
Projektets vision är att underlätta för Malmöbor med självupplevd psykisk ohälsa till följd av psykiska påfrestningar i samband med migration och /eller etablering i Sverige att få ett arbete eller börja studera

Målgrupp: 
Målgruppen finns inom GVF, ASF eller Arbetsförmedlingen och riskerar att inte fullfölja sina studier eller få sen etablering på arbetsmarknaden på grund av egenupplevd psykisk ohälsa till följd av psykiska påfrestningar i samband med migration och/eller etablering i Sverige. Målgruppen har behov av anpassade SFI-studier i kombination med anpassade arbetsmarknadsstudier.

Insats: 
Det görs en parallell planering för deltagarna där anpassade studier i SFI är den ena delen och tidig placering på arbetsmarknaden är den andra. En sådan placering på arbetsmarknaden kan vara exempelvis en språkpraktik, en arbetspraktik, arbetsträning, arbetsmarknadsanställning eller en reguljär anställning. Arbetsmarknadskunskap/vägledning är en del av konceptet. Projektets socialsekreterare har möjlighet att aktualisera rehabprocesser för klargörande av arbetsförutsättningar vilket kan leda fram till lönestöd där det är tillämpligt. Socialsekreteraren kan även initiera SIP-möten vilket kan leda till relevanta vårdinsatser. SFI-undervisningen bedrivs med anpassningar utifrån målgruppens behov och förutsättningar. En sjuksköterska bidrar till projektet genom att erbjuda psykoedukation till de inskrivna deltagare som är i behov av det.

Beviljad finansiering: 1/1 2021- 31/12 2023

Kontakt: Projektägare Charlotta Stjärnfeldt, charlotta.stjarnfaldt@malmo.se

Aktuellt: 

Ansökan

 

2022-05-23

Styrgruppsmöte på Kryddgårdsmodellen

Idag hade Kryddgårdsmodellen styrgruppsmöte.

2022-05-20

Studenter från Linneuniversitet intervjuar FINSAM i Malmö kring NPF diagnoser och psykisk hälsa

Två studenter intervjuade FINSAM i Malmö kring verksamheten kring psykisk hälsa men också kring projektformen som ar…

2022-05-19

Storstadssamverkan

Samordningsförbunden i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Malmö träffades den 18-19/5 i Uppsala för att diskutera blan…

2022-05-16

Uppföljning FINSAM

Ett arbete med att ta fram ett helt uppföljningssystem som kommer kallas Uppföljning Finsam görs just nu av Försäkri…

2022-05-14

Ungdomskonferens med Arbetsmarknadsavdelningen, Ekonomiskt bistånd och boende samt Arbetsförmedlingen

Idag träffades arbetsmarknadsekreterare, socialsekreterare och arbetsförmedlare för en heldagskonferens kring unga a…