Till innehållet

2020-11-26

Avanti 2.0 startar 2021

Avanti 2.0 är ett tydligt arbetsmarknadsinriktat projekt där insatsen arbetar fokuserat och aktivt för att deltagarna ska etablera sig på arbetsmarknaden. Det görs genom en parallell planering för deltagarna där anpassade studier i SFI är den ena delen och tidig placering på arbetsmarknaden är den andra. 

Avanti 2.0 är ett tydligt arbetsmarknadsinriktat projekt där insatsen arbetar fokuserat och aktivt för att deltagarna ska etablera sig på arbetsmarknaden. Det görs genom en parallell planering för deltagarna där anpassade studier i SFI är den ena delen och tidig placering på arbetsmarknaden är den andra.

Syfte: 
Projektets vision är att underlätta för Malmöbor med självupplevd psykisk ohälsa till följd av psykiska påfrestningar i samband med migration och /eller etablering i Sverige att få ett arbete eller börja studera

Målgrupp: 
Målgruppen finns inom GVF, ASF eller Arbetsförmedlingen och riskerar att inte fullfölja sina studier eller få sen etablering på arbetsmarknaden på grund av egenupplevd psykisk ohälsa till följd av psykiska påfrestningar i samband med migration och/eller etablering i Sverige. Målgruppen har behov av anpassade SFI-studier i kombination med anpassade arbetsmarknadsstudier.

Insats: 
Det görs en parallell planering för deltagarna där anpassade studier i SFI är den ena delen och tidig placering på arbetsmarknaden är den andra. En sådan placering på arbetsmarknaden kan vara exempelvis en språkpraktik, en arbetspraktik, arbetsträning, arbetsmarknadsanställning eller en reguljär anställning. Arbetsmarknadskunskap/vägledning är en del av konceptet. Projektets socialsekreterare har möjlighet att aktualisera rehabprocesser för klargörande av arbetsförutsättningar vilket kan leda fram till lönestöd där det är tillämpligt. Socialsekreteraren kan även initiera SIP-möten vilket kan leda till relevanta vårdinsatser. SFI-undervisningen bedrivs med anpassningar utifrån målgruppens behov och förutsättningar. En sjuksköterska bidrar till projektet genom att erbjuda psykoedukation till de inskrivna deltagare som är i behov av det.

Beviljad finansiering: 1/1 2021- 31/12 2023

Kontakt: Projektägare Charlotta Stjärnfeldt, charlotta.stjarnfaldt@malmo.se

Aktuellt: 

Ansökan

 

Fler nyheter

2025-02-12

Jobbet och jag 2025

Välkommen till en mässa för dig som söker jobb eller utbildning. Träffa och ställ frågor till arbetsgivare och utbil…

2025-02-12

Storstadsnätverk FINSAM träffas digitalt

I veckan träffades storstadsnätverket i FINSAM för att diskutera vad som händer i omvärlden som kan påverka 2025 års…

2025-02-11

Protokoll styrelsemöte 7 februari 2025

Styrelsen i FINSAM i Malmö har haft årets första styrelsemöte och protokollet är nu undertecknat.

2025-02-10

Workshop kring mål för 2025 i LÖK gemensamma insatser

Styrgruppen för LÖK gemensamma insatser inledde idag arbetet med att sätta målen för 2025 med hjälp av stöd från enh…

2025-02-07

Inspektionen för socialförsäkringen presenterar rapport på styrelsemöte

En effektutvärdering av teaminsatser för personer i behov av samordnad rehabilitering kommer presenteras av Ann-Chr…

Om Finsam

FINSAM i Malmö är ett finansiellt samordningsförbund inom rehabiliteringsområdet. Förbundet bildades 2007 och ägs av Malmö stad, Försäkringskassan Malmö, Region Skåne och Arbetsförmedlingen Malmö.

Kontakt

  • FINSAM i Malmö
  • World Trade Center
  • Skeppsgatan 19
  • 211 11 Malmö

Hitta hit