2019-02-27

CaMp avslutar med slutrapport

CaMp har haft som målsättning att människor med funktionsnedsättning skulle närma sig arbetsmarknaden med hjälp av Case Management som stödmetod. Läs hur arbetet gick här.

Regeringen gav Försäkringskassan (Fk) ett nationellt uppdrag att under åren 2014–2017 initiera en vetenskaplig utvärdering för att pröva effekter av arbetslivsinriktade rehabiliteringsinsatser. Uppdraget utfördes tillsammans med arbetsförmedlingen (Af) och man valde gruppen som hade fått beviljad aktivitetsersättning för nedsatt arbetsförmåga. De insatser som utvärderades var det förstärkta samarbetet mellan FK och Af, Supported Employment i form av SIUS-konsulenter och Case Management (CM), en obeprövad metod i sammanhanget som även den har sitt ursprung i metoden Supported Employment.

Vuxenutbildningen i Malmö, Lärvux valdes som kommunens aktör i uppdraget eftersom det här fanns kompetens och erfarenhet av att möta människor med funktionsnedsättningar. I regeringsuppdragets slutrapport konstateras att Case Management är en verksam stödmetod för att personer med funktionsnedsättning ska få möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden. (”Effektutvärdering av insatser för unga med aktivitetsersättning.” forsakringskassan.se)

Utifrån denna erfarenhet startades CaMp (Case Managementprojektet) 2017 som ett 2-årigt projekt tillsammans med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan, finansierat av Finsam. Målsättningen har varit att människor med funktionsnedsättning skulle närma sig arbetsmarknaden med hjälp av Case Management som stödmetod. Inom CaMp har vi tagit emot totalt 41 personer med olika funktionsnedsättningar. Vår målgrupp har stått långt från arbetsmarknaden och de flesta har varit sjukskrivna i många år innan de började i CaMp.

CaMp

Läs slutrapporten här!

2024-09-03

Höstens första styrgrupp FRAM

Höstens första styrgrupp på FRAM har följande dagordning

2024-08-28

Styrgrupp Malmökraften - första för hösten

Styrgrupp Malmökraften träffades idag med följande dagordning.

2024-08-27

Tjänsteinnovation i välfärden - vinster och utmaningar FINSAM Landskrona Svalöv

Samordningsförbundet FINSAM Landskrona Svalöv bjöd idag in till samtal om tjänsteinnovation i välfärden.

2024-08-23

Implementeringsstrategi och metodmanual för Malmökraften och lokala/regionala Kraftverksamheter

PwC har under året haft i uppdrag att ta fram en implementeringsstrategi och metodmanual för Malmökraften och lokala…

2024-08-22

Administrativt stöd vid arbetet med LÖK gemensamma insatser

Lokal överenskommelse (LÖK) gemensamma insatser har utsett FINSAM som ständig sekreterare och alla deltagande organi…