2020-03-06

FINSAM tar fram metodstöd för Malmökraften

FINSAM i Malmös utredare har, tillsammans med en metodgrupp bestående av projektledningen och medarbetare i Malmökraften, träffats under tre workshops hösten 2019 med syfte att ta fram ett metodstöd. Teman under dessa träffar har bland annat varit: ”synsätt/förhållningssätt”, ”metoder och arbetssätt för att få ut deltagare i arbete eller studier” och ”rollfördelning”.

Projektledningen för Malmökraften har sedan projektstarten arbetat systematiskt och kontinuerligt med frågor kopplade till Malmökraftens arbetssätt, processer och metod. Under hösten 2018 togs en handlingsplan fram som bland annat preciserar projektets arbetssätt och aktiviteter. Våren 2019 sammanställdes en best practice som beskriver identifierade framgångsfaktorer. Under hösten 2019 identifierade projektledningen ett behov av att ytterligare försöka förstå och synliggöra arbetet som bedrivs i Malmökraften. Beslutet togs att uppdra åt FINSAM i Malmös utredare att sammanställa befintlig kunskap och erfarenheter i ett metodstöd. Materialet är tänkt att kunna fungera som ett underlag inför det fortsatta utvecklingsarbetet i Malmökraften 2.0.

Läs hela metodstödet här!

2020-03-19

Inspektionen för socialförsäkringen(ISF) gör genomlysning på möjligheterna att använda information från SUS vid utvärdering av Malmökraften

Inspektionen för socialförsäkringen kommer via Skype mötas och diskutera Malmökraftens resultat i SUS idag.

2020-03-18

Styrelsemöte FINSAM i Malmö

FINSAM har styrelsemöte den 25 mars och följande står på agendan.

2020-03-17

FINSAM i Malmö intervjuas av studenter från Malmö universitet kring samverkan

Studerande från det treåriga programmet Socialpedagogiskt arbete inom funktionshinderområdet vid Malmö universitet i…

2020-03-11

Fler ska få möjlighet att gå från daglig verksamhet till lönearbete

Make it work är FINSAM i Malmös senast beviljade insats. Syftet med denna är att det ska etableras en tydlig, funger…

2020-03-10

Styrgrupp Malmökraften

Styrgruppen för Malmökraften träffas idag med följande dagordning.