2020-11-26

FRAM startar 2021

Syftet är att skapa en förrehabiliterande och arbetslivsinriktad insats med tydlig riktning mot arbete och/eller studier. 

FRAM

Syftet är att skapa en förrehabiliterande och arbetslivsinriktad insats med tydlig riktning mot arbete och/eller studier.

Syfte:

Syftet är att skapa en förrehabiliterande och arbetslivsinriktad insats med tydlig riktning mot arbete och/eller studier. 

Målgrupp:

Målgruppen är personer med självupplevd eller dokumenterad psykisk ohälsa som inte kan ta del av samverkansparternas ordinarie utbud av arbetsmarknadsinsatser och behöver ett stort anpassat stöd för att närma sig arbetsmarknaden.

Insats:

Introduktion
En uppstart görs i en verkstad eller annan praktisk verksamhet inom projektet. 
En gruppaktivitet som fokuserar på tematiska samtal och föreläsningar med fokus på hälsa, friskvård, själv-kännedom, samhälle, kultur, fritid och arbetsliv.
Det skall finnas möjlighet att komma in som deltagare i projektet utan att direkt ha en insats kopplad till ett gruppsammanhang.

Genomförande
Huvudinsatsen i projektet är att erbjuda nivåbaserad arbetsträning med inriktning mot ett arbetsliv. Arbetsträningen skall byggas upp på ett sätt som möjliggör för en deltagarutveckling från låg nivå med nära handledning upp till en nivå som ligger nära en arbetsträning på en ordinarie arbetsplats. Slutligen skall det finnas möjlighet att i samverkan kunna påbörja en arbetsträning utanför projektet innan utskrivning och med stöd från handläggare.

Stödinsatser
Peer Support
Psykiatri Skåne har sedan 2014 haft mentorer anställda. Dessa mentorer är personer med erfarenhet av psykisk ohälsa och kan användas som extra resurs för att genom egenerfarenhet kunna ge stöd till personer som har liknande upplevelser. 

Friskvård
Fysisk aktivitet och vägledning kring livsstilsrelaterade påverkansfaktorer är insatser som stärker individens möjligheter att förbereda sig för, och klara av, ett arbetsliv. 

Fördjupad kartläggning
Arbetsterapeuter kommer arbeta med de individer som är i behov av en fördjupad kartläggning vilken sedan leder vidare till lämpliga anpassningar och arbetsträning för att få klarhet över individens arbetsförmåga. 

Beviljad finansiering: 1/1 2021 - 31/12 2023

Kontakt: FRAMs reception 040-347940

Aktuellt:

Ansökan

2020-04-06

FINSAM processleder diskussioner kring ansökan

Idag har representanter från Arbetsförmedlingen, Primärvården, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen samt vuxenutb…

2020-04-06

Hälsofrämjande etablering har digitalt styrgruppsmöte

Hälsofrämjande etablering har digitalt styrgruppsmöte och diskuterar läget utifrån nuvarande situation.

2020-04-03

Revisionen för FINSAM i Malmö görs digitalt

Årsredovisningen för 2019 års verksamhet ska slutrevideras idag med KPMG och både Malmös stads samt Regions Skånes r…

2020-04-03

DUA Nyanlända kör styrgrupp digitalt.

Idag har DUA Nyanlända styrgrupp via teams med bland annat uppföljning av jobbspåren.

2020-04-01

Clinical characteristics distinguishing tramadol-using adolescents from other substance-using adolescents in an out-patient treatment setting

Under åren 2017-2019 finansierade FINSAM i Malmö ett projekt kring Tramadol användning bland unga i Malmö. Nu har de…