2020-01-30

Om tro kan förflytta berg vad kan då kunskap göra?

Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP) är en studie gjord av Væksthusets Forskningscenter i Danmark. FINSAM i Malmö har bjudit in Charlotte Liebak Hansen, forskningschef på Væksthusets Forskningscenter för att presentera deras arbete.

Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP) är en studie gjord av Væksthusets Forskningscenter i Danmark. Den är, både nationellt sett i Danmark, och internationellt sett, den mest omfattande vetenskapliga studien kring progresionsmål som har undersökt vad som faktiskt fungerar för att få människor i utsatta situationer i arbete.

Charlotte Liebak Hansen, forskningschef på Væksthusets Forskningscenter, kommer att presentera utvalda resultat från denna forskningsstudie som hon har varit projektledare för. Föreläsningen kommer att fokusera på vad det är som är de mest avgörande faktorerna för att människor i utsatta situationer kommer ut i arbete och även vilka insatser som fungerar bäst. Presentation kommer också att beröra betydelsen de professionella har för att få medborgare ut i arbete.

Tid: 4/5 2020 kl. 8.30-10.00. Kaffe och en macka kommer serveras från kl. 8.00

Plats: Malmö Live

Är du intresserad av att delta i detta så anmäl dig på följande länk https://sv.surveymonkey.com/r/53P5GHW . Sista anmälan till seminariet är den 17/4. Hänsyn kommer att tas till att FINSAM:s alla medlemsorganisationer får tillgång till de 50 platser som erbjuds. Ange gärna specialkost då vi kommer bjuda på smörgås och kaffe.

Har du frågor kring dagen kontakta Mikael Jung på mikael.jung@finsamimalmo.se eller 0734 - 200 150.

Välkomna

Mikael Jung

FINSAM i Malmö

Væksthusets Forskningscenter arbejder for at bygge bro mellem forskning og praksis. Vores formål er at kvalificere beskæftigelsesindsatsen til gavn for ledige i udsatte positioner. Det gør vi gennem forskning, formidling og udvikling af nye redskaber og metoder. Läs mer på: www.vaeksthusets-forskningscenter.dk

2020-12-17

Om tro kan förflytta berg vad kan då kunskap göra?

Vaeksthusets forskningscenter rullar vidare med "Om tro kan förflytta berg vad kan då kunskap göra?". Imorgon presen…

2020-12-17

AVANTi 2.0 styrgrupp

Idag har Avanti 2.0 sin första styrgrupp.

2020-12-16

Samordningsförbunden i storstäderna träffas kring rapport om arbetslöshet

Samordningsförbunden i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala träffades idag via Teams och fick en dragning av en ra…

2020-12-16

Årets sista styrgrupp på Malmökraften

Idag hade styrgruppen för Malmökraften det sista styrgruppsmötet för året där ekonomin och resultaten redovisades.

2020-12-15

SUS nätverket avslutar året

Idag hade SUS nätverket ett avslutande samtal kring det arbete som görs kring justeringar i SUS efter uppdateringen…