2018-05-30

Pilot skuggning

I samtal med chefer i Malmö som haft goda erfarenheter av att arbeta med skuggning internt fick FINSAM under våren 2018 uppgiften att skapa ökad tillgång till varandras verktygslådor.

I februari i år hade vi en sittning där vi diskuterade olika sätt att komma åt varandras verktygslådor. Arbetsförmedlingen hade jobbat med intern skuggning som ett väl fungerande verktyg. FINSAM fick i uppgift att pröva att sätta ihop ett skuggningschema mellan socialtjänst, arbetsförmedling och arbetsmarknadsavdelningen. Vi tog också kontakt med en vårdcentral som var intresserade av att delta. Tillsammans med FINSAM i Landskrona-Svalöv gjorde vi en omvärldsanalys av hur andra gjort och såg bibliotek, något konsultbolag samt delar av skolvärlden som jobbade med detta. Vi satte samman bifogade enkla sammanställning som modell.

11Skuggan 

Under maj har 7 tillfällen anordnats där totalt 10 personer deltagit som värdar och skuggor. Detta har medvetet varit i miniatyrskala för att se hur genomförbart det är att arrangera. Det gav ett gott utfall bland såväl värdar som skuggor. Vi från Finsam tror att den modell vi tillsammans prövat är ett bra sätt att få kunskap om varandra och få ökad tillgång till varandras verktygslådor. Frågor som bland annat behöver funderas kring är vem behöver skugga vad? I vilka processer skulle skuggning kunna vara ett verktyg att börja med för att få en bra förståelse för varandras förutsättningar? Hur kostnadseffektivt är detta?

 

UppföljningSkuggning

2018-03-26

Process- och styrgruppsutbildning upphandlad

FINSAM i Malmö skall genomföra kunskapssatsningar som leder till förbättrade förutsättningar till samordnad rehabili…

2018-03-23

Avantis process för sina deltagare

Avanti har tagit fram en processbeskrivning för deltagarna.

2018-03-22

Språkutveckling - ett förhållningssätt

Igår hade Aktivitetscenter besök av Arbetsmarknadens nya språkutvecklare.

2018-03-22

Artikel från Malmö stad om invigningen av Avanti

Läs gärna denna artikel om vad som hände på invigningen av Avanti i förra veckan.

2018-03-16

Utvärdering av föreläsning kring neuropsykiatriska funktionshinder

Den 2 mars föreläste Elisabeth Fernell om neuropsykiatriska funktionshinder inför cirka 100 personer. Nu har utvärde…