2018-05-25

Vår bokresa.

En kall vårdag 2017 satte vi oss ned med varsin kopp kaffe och påbörjade vår bokresa. Under några intensiva timmar skapades de första idéerna om hur en metodhandbok för att stötta och behandla ensamkommande unga med psykisk ohälsa skulle kunna ta form.

En kall vårdag 2017 satte vi oss ned med varsin kopp kaffe och påbörjade vår bokresa. Under några intensiva timmar skapades de första idéerna om hur en metodhandbok för att stötta och behandla ensamkommande unga med psykisk ohälsa skulle kunna ta form. Vi såg en möjlighet att skapa en bok som kunde fungera som en arbetskollega för olika professionella som kommer i kontakt med denna utsatta grupp unga människor. Tänk om alla kunde ha liknande kunskapsbas? Skulle inte detta underlätta för ungdomarna i deras kamp för ett bättre liv? 

 

En mycket central del av bokprojektet var att nå ut till ensamkommande ungdomar och få ta del av deras upplevelser av hjälp de fått och hur denna kan bli bättre. Under flera månader samtalade vi med unga människor som generöst bidrog med sina perspektiv och livsberättelser. Parallellt med detta värdefulla arbete fanns också behovet att hitta möjligheter för boken att faktiskt bli av, inte minst de ekonomiska förutsättningarna. Skulle det kunna bli en bok till slut?

 

Med ungdomarnas och de professionellas berättelser och behov i ryggen kunde vi presentera bokprojektet för FINSAM, som visade ett hjärtligt intresse för bokens idé och upplägg. Inte minst hjälpte de oss att skapa en tydlig tidsplan för att klara av mål och delmål, och gav oss ekonomiska förutsättningar att ta projektet i mål (där vi inte riktigt är ännu men snart).

Idag har vi skickat ut inbjudningarna till bokreleasen och det hela känns väldigt mycket mer verkligt än för ett år sedan!

1Metodbok

2018-10-26

Delårsredovisningen i FINSAM 2018 är skriven

Delårsredovisningen har presenterats för styrelsen och kommer föredras för revisionen den 12/11

2018-10-26

Kunskapslyft

Idag deltog cirka 60 personer i Finsams kunskapslyft på Malmö Live

2018-10-25

Styrgruppsutbildning

Idag träffades ett 30 tal deltagare i FINSAMs olika styrgrupper under ledning av Joakim Tranquist och diskuterade st…

2018-10-25

Metodhandbok klar

En viktig bok om omsorg – metodhandbok i att stötta ensamkommande unga hade releasefest idag.

2018-10-25

Referensgruppmöte med "Etablera fler snabbare"

Referensgruppen för "Etablera fler snabbare" träffades 25 oktober för att diskutera nuläge och arbetet framåt.